Teema: [ANASTASIA.ESTO:8801]
Kuupäev: May 20, 2010 4:18 PM
Tere!
Nõu veidi vaja.
Minule on kuu järgi istutamine ja aiatööde tegemine täiesti uus asi. Lugesin siin põgusalt A. foorumis kuufaaside kohta. Vaatan, et noorkuu praegu - 7. päev.
See tähendab siis, et hea aeg on kõrvits ja muud maapealse viljaga taimed kasvama panna? Ilmselt veidi hiljaks jäänud juba?
Ühed seemned sain täna. Teised saan ehk homme. Nädalavahetusel kavas kasvama panna. Võibolla peaks juba täna vette ligunema panema? Samas üks päev siia sinna ..

Mida arvate?
--
Hannes
20 mai 2010 21:42
Vaata, äkki saad siit ka abi.
http://www.bunkahle.com/astrolog/mocal.cgiterv
Inge
kuupäev: 21 mai 2010 7:19
Tere!
Algusaegadel ka vaatasin ühel hetkel väga kuufaase, aga siis avastasin, et palju olulisem on sisetunne. Nt kuu järgi on juurika aeg, aga õues külm ja kuiv, siis ei pane ühtegi asja maha. Kui on mõnusalt niiske ja soe, siis paned maha, mis sest et pole päris õige kuufaas.
Tõsi, musta kuu päeval ei külva, ei istuta kunagi midagi, aga siis pole ka tavaliselt tahtmist teha. Olen avastanud, et tunne ise ütleb, mida ja millal ja sageli läheb see ka kuufaasiga kokku. Pead lihtsalt põhitõdesid teadma. Kõrvits nt tahab väga sooja ja mai lõpus on tavaliselt ikka veel korra külmad tulnud (vähemalt mu sisetunne ütleb et külm tuleb veel - ei ühtegi asja istutada, mis kardab külma või ole valmis katma). Milleks leotada? Anastasia soovitas suus leotada. Aga poest ostetud seemned on puhitud (mürgitatud), seega pese nad enne vees korra läbi. Tegelikult panin mina ka need suhu, aga „loputasin süljega läbi“. Nüüd on suur osa juba oma seemned.
Palju olulisem kuufaasist on teha aias tööd ainult siis, kui tunned et tahad ja armastusega, kuulates alati sisetunnet ning kõik kasvab ning vohab.
Terje